Soulblight - Steam

Soulblight - Steam

Kategória:

Szerepjáték / RPG, Indie (Független), Akció

Nyelvi verzió:

Polska (napisy)

Védelem:

Kulcs - Steam

Elérhetőség:

Töltsd le most

Szállítás:

Digitális terjesztés

Leírás

A Soulblight egy sötét, kegyelmet nem ismerő, felülnézetes akció roguelike játék, amely arra csábít, hogy átlépd a jó és a rossz közötti vékony vonalat. A tapasztalati pontokért folytatott darálás helyett bevezeti a Tainting-játékmechanikát. Miközben bejárod Sanctuary összetört valóságát, meghozott döntéseid alapján személyiségjegyeket kapsz. Ezek lesznek az elsődleges erőforrásaid. Ahhoz, hogy kihasználd őket, ezeknek megfelelően kell cselekedned. Ha például alkoholistává válasz a játékban, az nem csak azt jelenti, hogy a részegséged jutalmakkal párosul, de ettől kezdve a józanság elviselhetetlennek bizonyulhat.

 

Főbb jellemzők:

  • Egy egyedülálló Tainting-játékmechanika, melynek célja a szerepjáték ösztönzése
  • Tonnányi fegyver, páncél és segédeszköz
  • Dinamikus és taktikus harcok, amelyek központjában az erőnlét menedzselése és közted és az ellenfelek közti távolság ellenőrzése áll
  • Lehetőség a harcot kiegészítő, lopakodó megközelítésre
  • Véletlenszerűen generált, vizuálisan lenyűgöző szintek
  • Nagyfokú nehézség, amelyet a permadeath játékmechanika csak még jobban kihangsúlyoz
  • Játékmenet-központú elbeszélés

 

Játékmenet

Mielőtt belépsz Sanctuary különböző szintjeire, kiválasztasz egy Taint-et, amely egy bizonyos személyiségjegyet képvisel. Ez a választás fogja alakítani a jövőbeli tapasztalataidat, mivel minden egyes Taint az erő megszerzésének egy új útját nyitja meg - egy egyedi játékmechanikai elem, melynek célja a szerepjáték ösztönzése. A Tainting-játékmechanika a túlélésért folytatott küzdelmedet olyan akciókká alakítja, amelyek összhangban vannak a hősöd személyiségével. Nézzünk meg néhány példát:

Ahogy egyre mélyebbre merészkedsz a Sanctuary-ben, egyre több Taint-et adhatsz a karaktered személyiségének, így a labirintus változó szintjei is egyfajta készségfát alkotnak. Azonban minden egyes új Taint-tel egy lépéssel közelebb jutsz ahhoz a ponthoz, ahonnan már nincs visszatérés. Biztos vagy benne, hogy tudod, hol van ez a pont?

 

Az ötlet a Soulblight mögött

Nosztalgiával tekintünk vissza papír-alapú (pen and paper) szerepjáték emlékeinkre. Akkoriban a tapasztalati pontok megszerzése és a szintlépés is csak a szórakozás része volt. A legizgalmasabb dolog maga a tényleges szerepjáték volt. Hogy egy rövid pillanatra eggyé válsz a karaktereddel - minden előnyével és minden hibájával együtt. Néha a hiányosságok a feladat megoldásának útjában álltak, ami megnehezítette a játékot. De ennek következtében a karakterek sokkal életszerűbbek voltak, és ezért nem csináltuk volna másképp.

A videojátékokkal azonban más a helyzet. A legtöbb játékos nem hagyhatja ki a lehetőséget, hogy értékes zsákmányt vagy XP-t szerezzen, mivel a játék megbünteti őket. Ezért senki nem várja el a játékosoktól, hogy csak azért ne harcoljanak egy óriási pókkal, mert a karakterüknek arachnofóbiája lehet. Így ha azt akarjuk, hogy a játékosok valóban egy szerepjáték részesei legyenek, olyan különleges játékmechanikákra van szükségünk, amely erre ösztönzi őket. Így jött létre a Tainting-játékmechanikánk.

Rendszerkövetelmények

Rendszerkövetelmények

MINIMUM:

Operációs rendszer: Windows XP

Memória: 2 GB RAM

Videokártya: Open GL 3.2+ kompatibilitás

Merevlemez: 2 GB szabad terület


Vélemények (0)

Átlagos: +Vélemény hozzáadása
Termékértékelés hozzáadása 1 2 3 4 5 Szavazás

Még senki nem írt véleményt.


Kérdések és válaszok (0)

Kérdezz

Még senki sem tett fel kérdést.


Megosztás